Skapa en ny god vana med äppelcidervinäger

0
8164

Skapa en ny god vana med äppelcidervinäger
Äppelcidervinäger har på sistone blivit en av de mest populära huskurerna, tack vare
den sura dryckens oräkneliga goda hälsoeffekter. Varför inte kickstarta det nya året meden ny, god och fräsch vana, genom att dricka ett glas äppelcidervinäger om dagen? Läs vidare för att lära mer om de flera av de många hälsofördelar det finns kopplat till äppelcidervinäger!

Medan äppelcidervinäger finns tillgängligt på apotek och i hälsokostaffärer så är det billigaste och smartaste sättet att köpa det på flaska i en helt vanlig livsmedelsbutik. Denna naturliga vinäger har använts för sina hälsobringande effekter ända sedan antikens dagar, men i dagens samhälle kan det kännas betryggande att denna ingrediens är fri från kemikalier och artificiella tillsatser.

Vidare så kan appelcidervinäger förebygga diabetes, genom den naturliga appelsyrans sk ”anti-glykemiska” effekter, och äppelvinäger har också visat sig leda till sänkta kolesterolhalter genom en studie i den amerikanska Journal of Agriculture and Food Chemistry. Äppelcidervinäger har också visat sig vara något av en mirakelkur när det kommer till förkylningar. Den antibakteriella äppelcidern kan, genom sina sura egenskaper, enkelt lösa upp slem och kan på så vis rensa eventuella irritationer i bihålorna. Att blanda ut äppelcidervinäger i ett glas vatten kommer även förhindra eventuell uppbyggnad av slem i halsen, vilket kan vara ett värdefullt tips om man ska hålla ett anförande under dagen. Äppelcidervinäger kan också motverka halsont, och ökar kroppens cirkulation – vilket leder till en naturlig typ av detox, då den likaså hjälper till att avgifta levern.

Om man känner sig trött och hängig så kan det vara hjälpsamt att äppelcidervinäger ger en naturlig typ av energikick, genom dryckens kalium och enzymer. Att blanda ut lite äppelcidervinäger i vattenflaskan inför träningspasset kan därför vara fördelaktigt, då vinägerns aminosyror också förebygger mjölksyra. Om man snarare ser till skönhetsaspekter så visar det sig att äppelvinäger är någon typ av mirakelkur – det kan användas som ansiktstvätt, då den sura vätskan balanserar hudens pH-nivåer, det förebygger mjäll om det champoneras in i hårbotten, späder man ut vinägern i ett glas vatten så kan man använda det som munskölj, vilket både förebygger dålig andedräkt liksom bleker tänderna. Det blir uppenbart att äppelcidervinäger helt enkelt hjälper till med det mesta. Köp därför äppelcidervinäger nästa gång du är i en matbutik, och testa att gå en äppelcidervinäger-kur i två veckor. Din kropp kommer tacka dig! Skulle det inte vara något för dig så får du ändå en delikat salladsvinäger från det.

Und wenn Ihnen dieser Artikel gefallen hat, dann melden Sie sich für unseren Newsletter an. So verpassen Sie ab jetzt keine Neuheiten mehr von Uns.

Name

E-mail